cover

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van huren ten opzichten van kopen?

 • U hoeft bij een huurappartement (flat) geen lid te worden van een Vereniging van Eigenaren (VvE), met alle nadelen van dien, zoals onverwachte hoge onderhoudskosten en beperkende bepalingen bij verkoop en verhuizing.
 • U kunt van de een op de andere dag de huur opzeggen, zonder eerst uw huis (met verlies) te moeten verkopen en verhuizen naar een andere plek in het land, zonder rekening te houden met de koophuizenmarkt. Dus vrijheid, blijheid!!
 • De verhuurder regelt het (groot) onderhoud.
 • De verhuurder betaalt deels de verzekeringen en de belastingen.
 • U hoeft niet wakker te liggen van een eventueel toekomstig tegenvallende (verkoop)waarde van uw huis: U loopt geen vermogensrisico.


Is Hoog Soestdijk ook geschikt voor alleenstaande zorgbehoevenden?
Een serviceflat is geen verzorgingshuis. Serviceflats zijn dan ook niet geschikt voor zorgbehoevenden, tenzij zij samenwonen met een valide partner, die nog heel veel voor hem of haar kan doen.

Waarom wonen in een service appartementen complex?
Steeds meer mensen besluiten de beslommeringen van een eigen huis te verruilen voor het gemak van een service appartement. Deze vorm van huisvesting en serviceverlening is bedoeld voor personen die zelfstandig kunnen functioneren, maar niet verkiezen om in het eigen huis te blijven wonen omdat dit niet aangepast is of omdat ze zich er onveilig voelen. Serviceflats zijn individuele woongelegenheden waar u zelfstandig kunt wonen en waar u een beroep kunt doen op de dienstverlening die gemeenschappelijk is én facultatief ter beschikking staat.

Het serviceflatgebouw biedt een beschermde woonomgeving. Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan een oproepsysteem waarmee je zowel overdag als 's nachts iemand voor (persoonlijke) hulp kunt oproepen.
De flats zijn afgestemd op de behoeften van de senioren. Een derde element is de maaltijdenservice. De bewoner heeft de vrije keuze om er gebruik van te maken. Men kan er ook voor kiezen om zijn maaltijden op de flat zelf klaar te maken. Het specifieke van een serviceflat is dat door zorgcoördinatie er eventueel hulp op maat kan worden geboden. Het basis servicepakket is verplicht tegen een all-in prijs van € 210,-- per maand. Uit het individuele pakket kan men naar behoeft een keuze maken.

Een serviceflat is geen verzorgingshuis. Serviceflats zijn dan ook niet geschikt voor zorgbehoevenden, tenzij ze samenwonen met een valide partner, die nog heel veel voor hem of haar kan doen.

 • U wenst bijvoorbeeld geen zorgen meer over het onderhoud van de huidige woning en tuin;
 • U wenst zorgeloos uw appartement te verlaten voor langdurige of korte vakanties;
 • U wenst sociale controle, indien daar behoefte aan is;
 • U vindt het plezierig dat er, indien gewenst, iedere dag via een cateraar een warme maaltijd geserveerd kan worden;
 • U kijkt al uit naar de gezelligheid van de diverse activiteiten, georganiseerd door het activiteitenteam;
 • U vindt de aanwezigheid van medewerkers bij wie u uw vragen/wensen neer kunt leggen heel prettig;
 • U bent het ermee eens dat het appartementen-complex fraai gelegen is, met rondom parkachtige tuinen.